Het eind (en begin) van het jaar betekent vaak ook: aanstalten maken voor het bestuursverslag (voorheen: jaarverslag). Voor menigeen geen feest. Veelgehoorde reden is tijdgebrek. De oplossing is simpel. Schakel professionele hulp in. Wij kunnen u op allerlei manieren uit de brand helpen. Origineel, effectief en efficiënt: wacht niet tot het jaar voorbij is, maar begin met maandelijkse miniverslagjes. Het bestuursverslag toch laten liggen? Dan is elk scenario denkbaar. Een paar voorbeelden.

U bent binnen uw organisatie verantwoordelijk voor het bestuursverslag …

  1.  … en weet totaal niet waar u moet beginnen. U wilt weten wat een goede aanpak is en wat de mogelijkheden en kansen zijn. Ravestein & Zwart kan snel schakelen geeft laagdrempelig advies rekening houdend met doel, doelgroep en budget. 
  2.  … en krijgt van allerlei collega’s input. Waar te beginnen? Ravestein & Zwart kan u helpen structuur aan te brengen in deze informatiebrij. Ook kunnen wij er een lekker leesbaar bestuursverslag van maken. Of juist een degelijke – maar wel leesbare – verantwoording. Publieksversie via Instagram? Geen probeem.
  3.  … en staat er helemaal alleen voor. U weet wie beschikt over informatie, maar al uw collega’s zijn ongelooflijk druk. Wat te doen? Bel ons. Lever de contactgegevens aan en wij halen – via interviews – informatie bij uw collega’s op en schrijven het bestuursverslag. Levert ook nog mooie quotes op waarmee we het verslag nog aantrekkelijker kunnen maken.
  4.  … en heeft al een goed verhaal klaar. Het is volledig, maar u ‘ziet’ het niet meer. Wij kunnen het snel en goed redigeren tot een foutloos stuk.
  5. ….en heeft een prachtig stuk liggen. Helemaal klaar. Alleen de opmaak en de ontsluiting via sociale media. Wie kan dat snel en goed? Zonder dat het qua kosten gierend uit de klauwen loopt? Ravestein & Zwart weet hoe de hazen lopen en levert het gewenste product en de juiste dienstverlening. 

Uitbesteden goedkoper dan zelf doen

Veelgehoord argument om geen hulp in te roepen is: ‘dat is te duur’. Wij zijn ervan overtuigd dat het uitbesteden van het werk (of een deel daarvan) juist goedkoper is en een beter resultaat oplevert. En minder stress. Wat let u om vrijblijvend het gesprek met ons aan te gaan?

Meer weten?