HR-communicatie

Stop het pensioenpessimisme: zeven tips

Dodelijk saai. Onbegrijpelijk. Straks niets meer waard. Zo denken veel werknemers over hun pensioen. En dat terwijl de werkgever flink investeert in een goede pensioenregeling. Zeven communicatietips om de pensioenregeling én de werkgever in het zonnetje te zetten. Stop het pensioenpessimisme!

Personeelsreglement: pijler van HR-communicatie

Bijna iedere organisatie heeft wel een personeelsreglement. Vaak is het niet meer dan een doc'je of pdf'je, dat jaarlijks plichtmatig even wordt bijgewerkt. Toch kun je met dit reglement zo veel méér doen. Het is een ideaal middel om werknemers te tonen welke waardevolle arbeidsvoorwaarden de organisatie biedt. Een helder, prettig leesbaar reglement dat digitaal optimaal ontsloten is, maakt communicatie over arbeidsvoorwaarden eenvoudiger en efficiënter. 

Tags: Arbeidsvoorwaardencommunicatie

Pensioenverzekeraar of PPI: een vergelijking

Bij R&Z schrijven we jaarlijks honderden pagina’s vol over pensioen. Tips, valkuilen, de weg en de beren, noem maar op. Dat mondt uit in doortimmerde themadossiers. Puike praktijkboeken. Kortom, je mag wel stellen dat we aardig in de materie zitten.

Operatie WKR draait om organisatie én communicatie

De definitieve invoering van de werkkostenregeling in 2015 is een operatie die alle werkgevers in Nederland raakt. Maar niet alleen werkgevers. De WKR heeft ook gevolgen voor de salarisadministratie en financiële administratie, voor softwareleveranciers en accountantskantoren. Niet in de laatste plaats kan de WKR vergaande gevolgen hebben voor werknemers. ‘Operatie WKR’ bezorgt adviseurs en werkgevers grote communicatieve uitdagingen én kansen.

Werkkosten: Wiebes' wijzigingen

Sinds 2011 bestaan de werkkostenregeling (WKR) en de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen naast elkaar. Werkgevers konden elk jaar kiezen op welke manier ze hun vergoedingen en verstrekkingen fiscaal behandelden. Deze keuzevrijheid is voorbij: vanaf 2015 moeten alle werkgevers over op de werkkostenregeling. Wel worden de regels iets aangepast, omdat werkgevers in de praktijk tegen een aantal problemen aanliepen.